esitteet

Puzer historia

 

Puzer-centraldammsugare har tillverkats i snart 30 år. Puzer-centraldammsugarna har utvecklats av KP-Tekno Oy, som grundades 1989. Ursprungligen tillverkade företaget centraldammsugare både till egnahemshus och till större fastigheter; fabriker, sjukhus och hotell.

Puzer har alltid utvecklad sina egna lösningar. Redan från början har man använd ett rörsystem, som är tillverkad av miljövänligt polypropen (PP) plast, och som kan monteras utan lim.

Den ekonomiska krisen, som drabbade Finland och Norden i 1990-talet ledde till att Puzer la ner tillverkningen av industridammsugare. Detta gjordes för att öka resurser. År 1997 var lågkonjunkturen över och den starka tillväxten, som har gjort Puzer till en av norra Europas ledande tillverkare av centraldammsugare, kunde börja.

 

›› 2000 År 2000 bytte Puzer motortypen till sina dammsugare och började använda ”Through flow”-motorer, som har överlägset effektivare och tystare än de konventionella "By Pass" motorerna.

›› 2003 År 2003 revolutionerade Puzer hela centraldammsugarvärlden genom att introducera Puzer Eeva; väldens första centraldammsugare, som är designat att passa i bostaden; i städskåpet eller i tvättstugan. Det gjorde det möjligt att montera centraldammsugare även i kompakta småhus, där en stor centralenhet inte fick plats.

›› 2004 Den här innovationen fick sällskap år 2004, när Puzer presenterade Puzer Easy. Puzer Easy är en hybriddammsugare, som kombinerar fördelarna med en centraldammsugare med en enkel montering, som fungerar även i radhus och flervåningshus.

›› 2005 - 2010 Mellan åren 2005 – 2010 levererade Puzer dessa compact-modeller även till världens största vitvaruproducent, Electrolux, men Puzer har sedermera återgått att vara helt oberoende tillverkare.

 

›› 2011 År 2011 tog Puzer fram modellen Puzer Aino, som representerar den mest moderna tekniken i centraldammsugning. På detta sätt har Puzer nu ett heltäckande dammsugarsortiment, som passar både stora och små egnahem.